© Malkara Haber © 2023

Tekirdağ'da milli mücadeleyi ve TBMM'nin açılışını canlandırdılar

Tekirdağ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklar, milli mücadele ve TBMM'nin açılışının 104'üncü yılını canlandırdı. Çorlu ilçesinde ise stadyumdaki kutlamalar ilgiyle izlendi.

Tekirdağ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtını'na çelenk konulmasının ardından sahil dolgu alanındaki Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Kutlamalara Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, AK Parti Milletvekili Mestan Özcan, CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ile vatandaşlar katıldı. Kapalı havadaki kutlamalarda öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve milli mücadele yıllarında yaşanan zorluklar ile TBMM'nin kuruluşunu anlatan tiyatro oyunu sahneledi. Kutlamalarda, Balkan ülkelerinden gelen çocukların halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

ÇORLU'DA STADYUMDA KUTLAMA

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki kutlamalar General Basri Saran Stadyumu'nda yapıldı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren, 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Muammer Elper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile vatandaşların katıldığı kutlamalarda, öğrencilerin yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi. (DHA)

İlginizi Çekebilir

Uyuşturucu ile yakalanan motokurye gözaltında

Edirne'de polisin şok uygulamasında uyuşturucu ile yakalanan motokurye gözaltına alındı.

61 yaşındaki emekli öğretmen, 87 yaşındaki engelli annesine bakıyor

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan emekli sınıf öğretmeni Ahmet Cemalettin Çetin (61), yaklaşık 10 yıldır, yaşlılıktan dolayı işitme ve konuşma güçlüğü çeken annesi Hatice Çetin'e (87) bakıyor. Emekliliği geldiği gün anne ve babasına bakabilmek için dilekçesini verdiğini belirten Ahmet Cemalettin Çetin, "4 kardeşiz. Annem yaklaşık 10 yıldır ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Gözleri iyi görmüyor. Yıllardır kulak kaybı var. Hiç duymuyor. Cihazla yüzde 40 duyuyor. Ben 2014 yılında anne ve babama bakabilmek için emekliliğim dolduğu gün dilekçemi verdim" dedi.

Anneler Günü'nde şehit oğlunun mezarına giden anne: Bütün sevinçlerim, üzüntülerim hep yarım

Düzce’de, Ayfer Kaplanbaba (55), şehit olan oğlu Jandarma Uzman Çavuş Furkan Kaplanbaba’nın (25) Anneler Günü’nde mezarını ziyaret ederek mezar taşını okşadı, Yasin okudu. Kaplanbaba, "İnsan bir tarafı yok gibi yaşar mı? Bir kolum yok gibi. Bütün sevinçlerim, üzüntülerim hep yarım. Furkan şehit olmadan önce Anneler Günü'nde hediyesini alır gelirdi" dedi.

Göztepe sabaha kadar uyumadı

1'inci Lig'de normal sezonun son haftasında evinde Bodrum Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalan Göztepe, Süper Lig coşkusunu sabaha kadar yaşadı. Maçın ardından şampiyonluk kupasını coşkuyla havaya kaldıran sarı-kırmızılılar, 2 sezon sonra Süper Lig'e geri döndü. Son olarak 2021-22 sezonunda devler arenasında mücadele edip, dramatik şekilde lige veda eden Göztepe'nin hasreti kısa sürdü.

Diyarbakır’da kadın polislerden Anneler Günü kutlaması

Diyarbakır'da Motosikletli Kadın Yunus Timi, uygulamada durdurdukları araçlardaki kadınlara Anneler Günü dolayısıyla gül verdi. Sürücülerden Serap Arma, “Radara mı girdim diye panik oldum. Bu bana sürpriz oldu. Hepsine çok teşekkür ederim. Umarım bundan sonraki süreçlerde de böyle sürprizlerle karşılaşırız” dedi.

Bakan Koca: Onaylı Randevu Dönemi pazartesi başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yenilik yapıldığını belirterek, “MHRS, telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazanmış, modifiye olmuş durumda. Sistem artık şöyle işleyecek; ertesi gün randevusu olan her hastamız, saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor” dedi.

TÜM HABERLER