DEMİRHAN MADENCİLİK

Edirne’nin meşhur Ulus Pazarı, 2 hafta açılmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’nin meşhur Ulus Pazarı, 2 hafta açılmayacak
Abone ol
Edirne’de her hafta cuma günleri kurulan ve Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş için geldiği Ulus Pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 hafta açılmayacak.

 

Edirne’de cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, uygun ve kaliteli ürünleriyle, komşu ülkelerin vatandaşları tarafından da tercih edilen alışveriş merkezlerinden biri haline geldi. Özellikle Bulgaristan vatandaşları, geldikleri pazarda her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak ortalama 3 bin liralık alışveriş yapıyor.

Ancak koronavirüs vakalarının Türkiye ile Bulgaristan’da artış göstermesi nedeniyle Edirne Valiliği İl Sağlık Kurulu, Ulus Pazarı’nın 2 hafta açılmamasına karar verdi.

27 Kasım 2020  ve 4 Aralık 2020 tarihleri için uygulanacak kapatma kararı ile ilgili konuşan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, "Biz zaten pazarımızda gereken tedbirleri almıştık. Gelen herkesin ateşi ölçülüyordu. Sürekli hem Bulgarca hem de Türkçe uyarı anonsları yapılıyordu. Esnafımız ve vatandaşımız pazar yerine maskesiz giremiyordu. Fakat ne yazık ki son dönemde vaka sayıları her iki ülkede de çok artmaya başladı. Bu noktada alınan tüm kararlara saygılıyız. Kapatma kararını da bu nedenle olumlu buluyoruz" diye konuştu. (DHA)

FirmaxTrakya

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Malkara Kadın Kollarından Basın Açıklaması; ‘’Kadına Şiddet Politiktir’’Önceki Haber

CHP Malkara Kadın Kollarından Basın Açık...

Lüleburgaz'daki tarihi köprü için alternatif yol geliyorSonraki Haber

Lüleburgaz'daki tarihi köprü için altern...

Yorum Yazın

Malkara’da Otomobil Menfeze Uçtu: Sürücü Hayatını Kaybetti
Saros Körfezi’ndeki sahillerde bayram yoğunluğu
CHP'de Özgür Özel'in makam araçları satılığa çıkarıldı
YÖK Başkanı Özvar: Öğrencilerimiz sınavlarından başka bir şey düşünmesin
Bayramı kışlada karşılayan Mehmetçik, komutan ve silah arkadaşlarıyla bayramlaştı
Otomobil ile çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı
Trakya'da nisan ayında 309 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi
Edirne'de polisin 'dur' ihtarından kaçan şüpheli uyuşturucu ile yakalandı
Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı: CHP'nin Genel Başkanı neredeyse genel merkez orasıdır
Bakan Çiftçi: Bayramda 334 bin 17 kolluk personeli görev yapacak

Başka haber bulunmuyor!