© Malkara Haber © 2023

Trakya'da şubat ayında 294 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nden toplam 294 milyon 362 bin dolarlık ihracat, 268 milyon 784 bin dolarlık ithalat gerçekleştirildiğini açıkladı.

TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü, şubat ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Buna göre, şubat ayında ihracat Edirne'de 10 milyon 777 bin dolar, Tekirdağ'da 263 milyon 176 bin dolar ve Kırklareli'nde ise 20 milyon 409 bin dolar olmak üzere toplam 294 milyon 362 bin dolarlık ihracat gerçekleşti. Aynı dönemde Edirne'de 51 milyon 430 bin dolar, Tekirdağ'da 189 milyon 326 bin dolar ve Kırklareli'nde 28 milyon 28 bin dolar olmak üzere toplam 268 milyon 784 bin dolarlık ithalat gerçekleşti.

Edirne'de şubat ayında en çok ihracat Bosna Hersek, Bulgaristan, Almanya, en çok ithalat Bulgaristan, Moldova, Romanya, Kırklareli'nde, en çok ihracat Venezuela, Bulgaristan, Küba, ithalat ise Almanya, Ukrayna ve Rusya’dan yapıldı. Tekirdağ'da ise en çok ihracat Almanya, Sırbistan ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılırken, ithalatlar ise Çin, Güney Kore ve Almanya’dan oldu.

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre, ihracat 2026 yılı Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artarak 21 milyar 49 milyon dolar, ithalat yüzde 5,5 artarak 30 milyar 80 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da, modifiye araç tutkunları bir araya geldi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen modifiye araç buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen yaklaşık 300 modifiyeli araçlara, tutkunları yoğun ilgi gösterdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden işitme engelli ailelere destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı kapsamında erişilebilir ve kapsayıcı sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. İşitme engelli ve sağır ebeveynlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan 'CODA Güvende' projesi kapsamında titreşimli ve ışıklı bebek telsizi desteği sağlanacak.

Çukuryurt'ta geleneksel hıdırellez coşkusu

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Çukuryurt Mahallesi'nde Geleneksel Çukuryurt Hıdırellez Şenliği'nin 114'üncüsü renkli görüntülerle kutlandı.

Edirne’de 31 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, hudut birlikleri ve jandarmanın kontrollerinde 31 düzensiz göçmen ile 1 organizatör yakalandı.

TIR'ın çarptığı yaya öldü; kaza kamerada

Edirne'nin Havsa ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışırken TIR’ın altında kalan emlakçı Nazmi Çavuş (51), yaşamını yitirdi. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

TIR'la çarpışan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı

Edirne'de TIR'la çarpışan otomobilin sürücüsü, ağır yaralandı.

TÜM HABERLER