© Malkara Haber © 2023

Tabiat parkları kapatıldı

Edirne ve Kırklareli'de, İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan ek genelgeyle koronavirüs önlemleri kapsamında hafta sonları sahil kesimleri, park ve mesire alanlarının kapatılması kararının ardından tabiat parklarına girişler kapatıldı.

Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca dün yayınlanan genelge ile hafta sonları sahil kesimleri ile piknik, mangal yapılabilecek park ve mesire alanları için kapatılma kararı verildi. Genelgenin ardından Edirne'nin Enez ilçesindeki Gala Gölü Milli Parkı ile Keşan ilçesindeki Gökçetepe ve Kırklareli'ndeki Kavaklımeşe Korusu Tabiat Parkı'na girişler bugün kapatıldı.

Girişlerde bekleyen milli parklar ekipleri, parklara girmek için gelen vatandaşları uyararak geri döndürdü.

İlginizi Çekebilir

Kakava ateşi, binlerce kişinin katılımıyla yakıldı

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki 'Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri', binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. 'Baharın habercisi' olarak kabul edilen şenliklerde, 1400 yıllık Kakava ateşi yakılırken, rengarenk kıyafetlerle dans edenler de güzel görüntüler oluşturdu.

İpsala OSB’de üniversite-sanayi işbirliği protokolü

Edirne'nin İpsala ilçesinde, Trakya Üniversitesi (TÜ) İpsala Meslek Yüksekokulu ile İpsala Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında eğitim, AR-GE ve istihdam süreçlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Edirne’de polis ve jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine polis ile jandarma ekiplerince Trafik Haftası kapsamında eğitim verildi.

Parkta kadınların bıçaklı kavgası; 1 ağır yaralı

Edirne'nin Keşan ilçesinde E.G. (42) isimli kadın, tartıştığı E.İ. (38) adlı kadını bıçakla ağır yaraladı. Polis, olayın ardından kaçan E.G.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Orta hakemin yüzünden yumruklandığı maç tatil edildi; futbolcu gözaltına alındı

Edirne 2’nci Amatör Lig B Grubu’nda Keşan ilçesinde Yenimuhacirspor ile Beğendikspor arasında oynanan karşılaşmanın 43’üncü dakikasında yedek kulübesinde bulunan Beğendiksporlu futbolcu B.Y., sahaya girerek maçın orta hakemi Mert Kunt’un yüzüne yumruk attı. Hakem maçı tatil ederken, futbolcu B.Y. polis tarafından gözaltına alındı.

Edirne'de 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 2 gözaltı

Edirne'de polisin Moldova plakalı cipte yaptığı aramada 90 kilo 200 gram skunk ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

TÜM HABERLER