© Malkara Haber © 2023

Restorasyonunda sona gelinen Selimiye Camii, Vakıflar Haftası'nda açılacak

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, restorasyonunda sona gelinen, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camii'nin mayıs ayında, Vakıflar Haftası'nda açılışının yapılmasının planlandığını söyledi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, her ay düzenlediği 'Hemşehrilerimizle buluşuyoruz' toplantıları kapsamında, AK Parti İl Başkanlığı'nda sorunlarını dinledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Aksal, Edirne’de herkesin yakından takip ettiği projeler olduğunu belirterek, "En görünür yer Saraçlar Caddesi, planlandığı gibi hızlı bir şekilde devam ediyor. Diğer tarafta Selimiye Camii var. Ramazan ayına kadar tamamlanmasını planlıyorduk fakat Selimiye Camii bildiğimiz üzere UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmiş bir eser. Bu tarihi eserlerin restorasyon işlemleri iğneyle kuyu kazmak gibidir. Öyle hassas olduğundan işin doğru yapılması çok önemlidir. Bilim kurulu var onlar geliyor, çok değerli hocalarımız var. Aslında yapıda statik olarak çok büyük bir sıkıntı yoktu. Yapılacaklar yapıldı, şimdi sıra kalem işlerinde. Kalem işleri konusunda kurulun kararı var. Bizim hedefimiz mayıs ayında Vakıflar Haftası'nda Selimiye Camii’nin açılışını yapmak büyük bir aksilik olmazsa. Kurulla ilgili bir anlaşmazlık olmazsa eğer Cumhurbaşkanımızla beraber açılışını gerçekleştirmeyi umuyoruz" dedi.

'EDİRNE SARAYI TOPKAPI SARAYI'NDAN 3 KAT DAHA BÜYÜK ALANI KAPSIYOR'

Önemli projelerin arasında Edirne Sarayı'nın da geldiğini belirten Fatma Aksal, "Benim diğer önemsediğim projelerden biri ise Edirne Sarayı’dır. Aslında bir saray yoktu, bunu Edirne’ye gelen herkes soruyordu. Tek bir kapısı kalmıştı. Çok hızlı bir şekilde Milli Saraylar eliyle orayı tekrardan ihya ediyoruz. Cihannüma Kasrı’nın ana binası tamamlandı. Selimiye’den bile yüksek bir bina. Gerçekten çok güzel oldu, şimdi iç tefrişatı var. Alan olarak çok büyük, Edirne Sarayı şu an Topkapı Sarayı’ndan 3 kat daha büyük bir alanı kapsıyor. Hasbahçeleriyle beraber Türkiye’deki en geniş saray. Bütün sarayların çiçekleri Edirne Sarayı’nda yetişiyormuş. Laleleri, gülleri, sümbülleri hepsi bu sarayda yetişiyormuş zamanında. İnşallah bu eski işlevine kavuşturacağız Edirne Sarayımızı. Yine o çiçeklerin hepsi burada yetişecek ve buradan Türkiye’de olan bütün saraylara göndereceğiz" diye konuştu. (DHA)

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da, modifiye araç tutkunları bir araya geldi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen modifiye araç buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen yaklaşık 300 modifiyeli araçlara, tutkunları yoğun ilgi gösterdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden işitme engelli ailelere destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı kapsamında erişilebilir ve kapsayıcı sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. İşitme engelli ve sağır ebeveynlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan 'CODA Güvende' projesi kapsamında titreşimli ve ışıklı bebek telsizi desteği sağlanacak.

Çukuryurt'ta geleneksel hıdırellez coşkusu

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Çukuryurt Mahallesi'nde Geleneksel Çukuryurt Hıdırellez Şenliği'nin 114'üncüsü renkli görüntülerle kutlandı.

Edirne’de 31 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, hudut birlikleri ve jandarmanın kontrollerinde 31 düzensiz göçmen ile 1 organizatör yakalandı.

TIR'ın çarptığı yaya öldü; kaza kamerada

Edirne'nin Havsa ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışırken TIR’ın altında kalan emlakçı Nazmi Çavuş (51), yaşamını yitirdi. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

TIR'la çarpışan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı

Edirne'de TIR'la çarpışan otomobilin sürücüsü, ağır yaralandı.

TÜM HABERLER