© Malkara Haber © 2023

Süt Üreticileri Tarafından Mehmetçik Vakfı’na 387 bin TL Yardım Yapıldı

Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında İlimizdeki süt üreticilerinin Mehmetçiğe maddi ve manevi destek amaçlı yardım toplama kampanyası sonrası teşekkür belgeleri Vali Mehmet Ceylan tarafından süt üreticilerine taktim edildi.

İlimizdeki süt üreticileri adına Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Balkan, Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Malkara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan,  Saray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Özer ve peynir üreticilerine teşekkür belgeleri Vali Ceylan tarafından verildi.

Üreticilere teşekkür beldesi taktimi sonrası konuşan Vali Ceylan; “ Süt üretici birliklerimiz beş ilçemizde güzel bir çalışmaya vesile oldular. Tekirdağ’lı hemşerilerimiz de, Suriye’de şuan devam eden Afrin operasyonundaki Mehmetçiklerimize moral ve motivasyon desteği, onlar ile birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını belirtmek amacıyla bir yardım toplama kampanyası düzenlediler.  Süt üreticileri, topladıkları sütleri yine süt birlikleri vasıtasıyla satarak toplam 387 bin TL’yi Mehmetçik Vakfı’nın hesabına yatırdılar. Bugün de bize bununla ilgili belgeyi sundular. Ben tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabi asıl teşekkürü Tekirdağlı hemşerilerimize ediyoruz. Köylerimizdeki vatandaşlarımızın bu alicenap davranışları ve vatanına milletine bağlılıklarını bir kez daha göstermeleri ve oradaki Mehmetçiğimize destek amaçlı bu güzel çalışmaya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha vurgulama açısından bizim için güzel bir çalışma oldu” dedi.

Vali Ceylan konuşmasının devamında , “Ayrıca tabi ki Afrin’de şu anda teröristlere karşı cansiperane mücadele eden Mehmetçiğimize muzafferiyetler diliyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de şifa bulmalarını niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Süt üreticileri de Vali Ceylan’a Zeytin Dalı Harekatı’nı sembolize eden zeytin dalı rozetini taktı.

İlginizi Çekebilir

Kakava ateşi, binlerce kişinin katılımıyla yakıldı

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki 'Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri', binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. 'Baharın habercisi' olarak kabul edilen şenliklerde, 1400 yıllık Kakava ateşi yakılırken, rengarenk kıyafetlerle dans edenler de güzel görüntüler oluşturdu.

İpsala OSB’de üniversite-sanayi işbirliği protokolü

Edirne'nin İpsala ilçesinde, Trakya Üniversitesi (TÜ) İpsala Meslek Yüksekokulu ile İpsala Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında eğitim, AR-GE ve istihdam süreçlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Edirne’de polis ve jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine polis ile jandarma ekiplerince Trafik Haftası kapsamında eğitim verildi.

Parkta kadınların bıçaklı kavgası; 1 ağır yaralı

Edirne'nin Keşan ilçesinde E.G. (42) isimli kadın, tartıştığı E.İ. (38) adlı kadını bıçakla ağır yaraladı. Polis, olayın ardından kaçan E.G.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Orta hakemin yüzünden yumruklandığı maç tatil edildi; futbolcu gözaltına alındı

Edirne 2’nci Amatör Lig B Grubu’nda Keşan ilçesinde Yenimuhacirspor ile Beğendikspor arasında oynanan karşılaşmanın 43’üncü dakikasında yedek kulübesinde bulunan Beğendiksporlu futbolcu B.Y., sahaya girerek maçın orta hakemi Mert Kunt’un yüzüne yumruk attı. Hakem maçı tatil ederken, futbolcu B.Y. polis tarafından gözaltına alındı.

Edirne'de 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 2 gözaltı

Edirne'de polisin Moldova plakalı cipte yaptığı aramada 90 kilo 200 gram skunk ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

TÜM HABERLER