Malkara’da Cem Belevi Rüzgarı Esti
GündemMalkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cem Belevi konseri düzenlendi.
Atatürk Anıtı önünde başlayan programda, Malkara Belediye Akademisi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi ve Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı parçaların ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Coşkuyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından saat 19.30'da eski otogar alanında Şef Süleyman Uysal önderliğinde birbirinden değerli parçaları seslendiren Edirne Belediye Bandosu alanda bulunan vatandaşların içini ısıttı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi tarafından tertip edilen konserde unutulmaz bir gece yaşandı. Tüm Malkara halkının davetli olduğu konser renkli sahnelere neden olurken, hayranları yoğun ilgi gösterdi. Birbirinden meşhur şarkılarını seslendiren ünlü sanatçıya sevenleri de eşlik etti.
Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan Satranç Turnuvasında dereceye giren ve katılan öğrencilere Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ödül takdiminde bulundu.
Ödül töreninin ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediye Akademisi İzci Grubu üyelerine 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Anıtkabir'e gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı adlarına düzenlenen katılım belgelerini takdim etti.
Kutlama programlarına; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behcet Atlı ile Ulaşım Daire Başkanı Başkanı Erdin Eral, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, TESKİ Şube Müdürü Kenan Taşkın, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlginizi Çekebilir
Kakava ateşi, binlerce kişinin katılımıyla yakıldı
Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki 'Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri', binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. 'Baharın habercisi' olarak kabul edilen şenliklerde, 1400 yıllık Kakava ateşi yakılırken, rengarenk kıyafetlerle dans edenler de güzel görüntüler oluşturdu.
İpsala OSB’de üniversite-sanayi işbirliği protokolü
Edirne'nin İpsala ilçesinde, Trakya Üniversitesi (TÜ) İpsala Meslek Yüksekokulu ile İpsala Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında eğitim, AR-GE ve istihdam süreçlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
Edirne’de polis ve jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine polis ile jandarma ekiplerince Trafik Haftası kapsamında eğitim verildi.
Parkta kadınların bıçaklı kavgası; 1 ağır yaralı
Edirne'nin Keşan ilçesinde E.G. (42) isimli kadın, tartıştığı E.İ. (38) adlı kadını bıçakla ağır yaraladı. Polis, olayın ardından kaçan E.G.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
Orta hakemin yüzünden yumruklandığı maç tatil edildi; futbolcu gözaltına alındı
Edirne 2’nci Amatör Lig B Grubu’nda Keşan ilçesinde Yenimuhacirspor ile Beğendikspor arasında oynanan karşılaşmanın 43’üncü dakikasında yedek kulübesinde bulunan Beğendiksporlu futbolcu B.Y., sahaya girerek maçın orta hakemi Mert Kunt’un yüzüne yumruk attı. Hakem maçı tatil ederken, futbolcu B.Y. polis tarafından gözaltına alındı.
Edirne'de 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 2 gözaltı
Edirne'de polisin Moldova plakalı cipte yaptığı aramada 90 kilo 200 gram skunk ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.