MALKARA TSO MECLİSİ, OSB’DE TOPLANDI
GündemMalkara Ticaret ve Sanayi Odası, Mayıs Ayı olağan meclis toplantısını Organize Sanayi Bölgesi Salonunda yaptı. Yeni Meclis üyelerinin yatırımcılarla tanışmasını sağlamak ve TSO ile OSB ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Meclis Katip üye Mehmet Eskicioğlu, genel sekreter Sinan Beşer, meclis üyeleri ve OSB Yöneticileri ile yerel Basın çalışanları katıldı.
YENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİNİ KUTLAMA
Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, 9.uncu Meslek Komitesi’nden TSO Meclisine yeni katılan Sanayici Tolga Yılmaz’ı tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
24 Haziran 2018 Pazar Günü ülkemizde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ülkemize ve iş dünyasına hayırlı olması temennilerini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM’ne giren tüm milletvekillerini kutladı.
HEDEFİMİZ 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAKTIR
OSB Müdürü Önder Uslu, yaptığı sunumda Malkara Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelişmeler hakkında yaptığı değerlendirmede; Malkara OSB Tekirdağ Yatırım İzleme, Malkara Belediyesi ve Malkara TSO’nun birlikte oluşturduğu heyet ile 2001 yılında kurulmuştur. 2009 yılında Malkara OSB, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hüviyetini kazanmıştır. Ancak, yeterli arsa satışları gerçekleşmediği için 2011 yılında yeniden Karma OSB’ye dönüştürülüp, arsa tahsisleri yapılmıştır.
Malkara OSB 1056 dönümlük alan üzerinde kurulmuş olup, 652 dönümü sanayi parseli olan 55 adet parselden oluşmakta ve parseller genellikle 10 -15 bin metre kare aralığındadır.
OSB’deki 13 parsel sahibi yatırımcı tapusunu alarak faaliyete geçmiştir. Halen 6 yatırımcımız işyeri açma ruhsatını alarak üretimini sürdürmekte olup, 28 parselde inşaat ruhsatını verdiğimiz işletmelerde inşaatlar devam etmektedir.
En son istatistiklere göre, Malkara OSB’de 209’u bayan personel, 606 ‘ sı erkek personel olmak üzere “815” kişiye istihdam sağlanmakta olup, 2018 yılı sonu hedefimiz 1000 ila 1250 arası istihdamın gerçekleşmesidir.
Asıl hedefimiz ise 55 parsel üzerinde kurulacak fabrikaların üretime geçmesiyle birlikte bu rakamın 2 bin 500 ila 3 bin kişi arasında olması hesaplanıyor, dedi.
OSB’nin doluluk oranının % 30 -35 durumda olduğunu, bu oranın % 30 – 35 durumda olduğunu, bu oranın % 50 – 55’ e çıkmasının ardından, 2. Etap genişleme çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.
OSB’NİN % 95’İ MALKARALI…
Organize Sanayi Bölgesinin istihdama olan katkısına değinen Uslu, OSB’deki fabrikaların işçi istihdamının % 5’ini dışarıdan, % 95’ini ise Malkara’dan sağladığını dile getirdi. Bu rakam yeni fabrikaların açılmasıyla her geçen gün büyüyecek olup, kısa vadede 300 nitelikli personele ihtiyaç duyulacağı müjdesini verdi.
Malkara TSO Genel Sekreteri Sinan Beşer ise yaptığı sunumda, TSO üyelerine sağlanan hizmetler ve avantajlar hakkında açıklamalarda bulundu. TSO üyesi olan OSB yatırımcılarına her türlü kolaylığı gösterdiklerini dile getirdi.
OSB’DE ARITMA SORUNU KALMAYACAK
OSB’nin Arıtma konusuyla ilgili açıklamada bulunan Beşer, “1400 M3 ‘lük arıtma projemiz Bakanlıkça onaylandı. İhale aşamasını da geçtik. Bakanlıktan OSB olarak kredi istedik. Arıtmayı kurarken bir denetim mekanizması kuracağız. Sekiz ay içerisinde OSB’mizde Arıtma sorunu ortadan kalkacaktır, dedi.
EN BÜYÜK SORUN ARA ELEMAN SIKINTISI…
OSB’de nitelikli personel ihtiyacının en büyük sorun olduğunu dile getiren Sanayiciler, “ Ara eleman açığımız var. Endüstri Meslek Lisesinde deneyimli öğrenci yetişmiyor. Herkes masa başında iş istiyor. Malkara Endüstri Meslek Lisesi bu konuya önem vermelidir. Meslek Lisesi mezunları hayvancılık yapıyor.
Gençlerimiz genellikle masa başı iş istiyorlar. İşe başvuru yaparken, “ Arabam olacak mı? Masamda Bilgisayar olmalıdır, şeklinde talepte bulunuyor, şeklinde istihdam sıkıntılarını dile getirdiler.
Konunun çözüme kavuşturulması için kapsamlı bir çalışma başlatılmasına karar verildi.
Toplantının ardından, MARKA KAPAK Fabrikası gezilerek, fabrika hakkında teknik bilgiler alındı.
İlginizi Çekebilir
Kakava ateşi, binlerce kişinin katılımıyla yakıldı
Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki 'Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri', binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. 'Baharın habercisi' olarak kabul edilen şenliklerde, 1400 yıllık Kakava ateşi yakılırken, rengarenk kıyafetlerle dans edenler de güzel görüntüler oluşturdu.
İpsala OSB’de üniversite-sanayi işbirliği protokolü
Edirne'nin İpsala ilçesinde, Trakya Üniversitesi (TÜ) İpsala Meslek Yüksekokulu ile İpsala Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında eğitim, AR-GE ve istihdam süreçlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
Edirne’de polis ve jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine polis ile jandarma ekiplerince Trafik Haftası kapsamında eğitim verildi.
Parkta kadınların bıçaklı kavgası; 1 ağır yaralı
Edirne'nin Keşan ilçesinde E.G. (42) isimli kadın, tartıştığı E.İ. (38) adlı kadını bıçakla ağır yaraladı. Polis, olayın ardından kaçan E.G.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
Orta hakemin yüzünden yumruklandığı maç tatil edildi; futbolcu gözaltına alındı
Edirne 2’nci Amatör Lig B Grubu’nda Keşan ilçesinde Yenimuhacirspor ile Beğendikspor arasında oynanan karşılaşmanın 43’üncü dakikasında yedek kulübesinde bulunan Beğendiksporlu futbolcu B.Y., sahaya girerek maçın orta hakemi Mert Kunt’un yüzüne yumruk attı. Hakem maçı tatil ederken, futbolcu B.Y. polis tarafından gözaltına alındı.
Edirne'de 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 2 gözaltı
Edirne'de polisin Moldova plakalı cipte yaptığı aramada 90 kilo 200 gram skunk ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.