© Malkara Haber © 2023

Binali Yıldırım’a yeni koltuk!

Eski Başbakan ve AKP Milletvekili Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması konusunda hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre İstanbul Büyükşehir seçimini kaybeden Yıldırım’ın, Fuat Oktay’dan sonra 2. Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, Beştepe’deki koltuğa oturması bekleniyor. Yıldırım için Cumhurbaşkanlığı sarayında makam odası hazırlıklarına başlandığı da öne sürülüyor.

Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar kurulunda değişikliğe gidip gitmeyeceği tartışılırken, kulislere yeni bilgiler de yansıdı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın yakın çevresi, “CHP istiyor diye revizyon yapılmaz” yorumlarını dile getiriyor ve kısa vadede bir kabine revizyonu beklenmiyor.

YENİ YÖNETİM ANLAYIŞI

Kabine revizyonu yerine, ”Cumhurbaşkanı Yardımcılarına bağlı çalışacak bir Bakanlar kurulu” modeli üzerinde durulduğu da kaydedildi. Böylece Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcıları aracılığıyla bakanlıklar arasındaki koordinasyonu daha kapsamlı biçimde sağlayacağı belirtiliyor.

2. Cumhurbaşkanı yardımcısı olma ihtimali kuvvetlenen Binali Yıldırım'ın da, İstanbul yenilgisi sonrası, parti içinde hız kazanan tartışmaların ardından, “Dostunu düşmanını tanıdığı ve yeni dönemde buna göre hareket edeceği” yorumları da yapılıyor.

Kaynak: Sözcü.com.tr

İlginizi Çekebilir

Kakava ateşi, binlerce kişinin katılımıyla yakıldı

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki 'Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri', binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. 'Baharın habercisi' olarak kabul edilen şenliklerde, 1400 yıllık Kakava ateşi yakılırken, rengarenk kıyafetlerle dans edenler de güzel görüntüler oluşturdu.

İpsala OSB’de üniversite-sanayi işbirliği protokolü

Edirne'nin İpsala ilçesinde, Trakya Üniversitesi (TÜ) İpsala Meslek Yüksekokulu ile İpsala Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında eğitim, AR-GE ve istihdam süreçlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Edirne’de polis ve jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine polis ile jandarma ekiplerince Trafik Haftası kapsamında eğitim verildi.

Parkta kadınların bıçaklı kavgası; 1 ağır yaralı

Edirne'nin Keşan ilçesinde E.G. (42) isimli kadın, tartıştığı E.İ. (38) adlı kadını bıçakla ağır yaraladı. Polis, olayın ardından kaçan E.G.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Orta hakemin yüzünden yumruklandığı maç tatil edildi; futbolcu gözaltına alındı

Edirne 2’nci Amatör Lig B Grubu’nda Keşan ilçesinde Yenimuhacirspor ile Beğendikspor arasında oynanan karşılaşmanın 43’üncü dakikasında yedek kulübesinde bulunan Beğendiksporlu futbolcu B.Y., sahaya girerek maçın orta hakemi Mert Kunt’un yüzüne yumruk attı. Hakem maçı tatil ederken, futbolcu B.Y. polis tarafından gözaltına alındı.

Edirne'de 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 2 gözaltı

Edirne'de polisin Moldova plakalı cipte yaptığı aramada 90 kilo 200 gram skunk ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

TÜM HABERLER