Tanrı Kadın ve Hakları

“Kadının adı yok” demişti bir kadınımız. Erkekler onu hep yaptıkları gibi Erkeğin adı var diye uygulamaya devam ettirdiler. Daha da ileri gittiler; erkeğin kası, bıçağı ve silahı var diyerek modern faşizm araçları ile onu yok etmeye çalışıyorlar.

Sadece 2020 yılında 300 kadın kocaları, sevgilileri, babaları, devlet ve elalem tarafından katledilmişler. Bu cinayetlerin bu düzeye gelmelerine neden olan toplum yapısı ve siyasilerin bu konuda kıllarını bile kıpırdatmadıklarını görüyoruz. Ben, bu durumu bilimsel düzeyde anlatmayan, kadın-erkek eşitliğini bu tablo da açıklamayan bilim inanlarına seslenmek istiyorum.

 Oysa kadın var. Ya olmazsa ne yaparsınız! Ben biz varız ve olmaya devam edeceğiz diyen eğitimli kadınlara sesleneceğim. Bu Bilimsel bir ifadede olacak. Madem yaradan var. O ne diyor? nu anlatacağım.

“Doktor, Biyolog, Eczacı, Diş Hekimi, Ebe, Hemşire ve özellikle de Genetikçilere sesleniyorum. Bu alanların kadın öğretim üyelerine sesleniyorum. Bu arkadaşlarımıza sesleniyorum. Siz mesleğinizin ilk yıllarında Temel Bilimlerde eğitimini aldığınız temel biyolojik kriterlerde o anlı şanlı Doğanın gözünüzün içine soktuğu Meyoz bölünme ve onun tüm canlılara sunduğu on binlerce karakterin nasıl yayıldığını, cinsiyetin nasıl belirlendiğini okumadınız mı? Hele dişi cins üreme hücresinin gelişirken yaradan=doğa tarafından nasıl korunduğunu, erkek ve dişi üreme hücrelerinin tüm ölçü birimleri üzerinden eşit olduğunu görmediniz mi? Size bunu anlatamadılar mı? Anlatmak istemeyen öğretmenleriniz mi vardı? İşine gelenler kendi kriterlerini öne çıkarırlarsa da sonunda birleştiğimiz bilimsel kuralları daha ana okulu düzeyinde çocuklarımıza öğretmek zorundayız.  Başta yukarıda isimlerini zikrettiğim meslek sahipleri bunu anlatacaklar.  Yoksa katil sıfatımızı yüz yıllar daha taşımak zorunda kalacağız. Bu bizim için çok acıklı bir tarih olmaya devam edecektir.”

Kadının hakları batıda ilk doğmaya başladığı ve şeytan denilen kadının insan olarak benimsendiği yıllardan itibaren Mucizemiz atamızın kadınına bu sosyal, siyasi ve insani hakları bahşetmesi başta erkekler olmak üzere yetkili ve etkili kadınlarımızın da yeterli olmaması diyelim. Tablo maalesef bugün kü düzeyimizi gözler önüne serdi.

Maalesef biyoloji eğitimini yeterli ve anlaşılır düzey de anlatamamız da buna sebeptir. Maalesef, özellikle de orta ve lise müfredatlarında yetersiz bilgi verilmesi ve buna bağlı olarak biyolojik cinsiyet yanında anlatmamız gereken; sosyal, toplumsal ve hukuk ile tamamlanmış haklar ve bunlara bağlı sorunlar silah, bıçak ve benzeri ölüm makinaları ile çözümlenmeye devam ediyor. Çözüm yok etmekte aranıyor. Ceza bile almıyorlar. Uzaklaştırma cezası öldürmeyi teşvik eden bir çözüm yoludur. Sosyolog ve psikologlara sorunuz. Size bunu söyleyeceklerdir.

Yukarıda kadının bilimsel haklarını hatırlatmak ve gerekli meslek grupları yetkililerine sitem ederken tüm babalara da çok iş düşüyor. Başta eğitim, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, sorumluluk, babalık,  eşitlik ve diğerlerinde de tüm ölçü birimleri üzerinden eşitiz. Bunu unutmayın lütfen! Çok zor değil. Getirileri çok daha fazla. Güzel kadınlar hep birlikte sabırla daha güzel yıllarınız olsun. Sizleri seviyor ve sayıyoruz.                 

Saygılarımla.