Malkara’ya Hizmet İstiyoruz! Boş Vaatler Değil…

Malkara’ya Hizmet İstiyoruz! Boş Vaatler Değil…

Malkara 1870 yılında kurularak, ilk başta Gelibolu’ya bağlanmış olup daha sonraları ise sırayla Edirne’ye ardından Tekirdağ’a bağlanmıştır. Malkara 1870 yılında bazı rivayetlere göre ise 1880 yılında ilçe olmuştur. Tabi Malkara’nın tarihi çok eskidir. 1892 yılında Malkara 7 mahalle, 4 nahiye ve 38 köyden oluşmaktaydı. O dönemde nüfusu 27 bin 147 kişidir.

2. Mehmet döneminde Malkara, Evlad-ı Fatihan adıyla anılan akıncıların merkezi olmuştur. Malkara Osmanlı İmparatorluğu döneminde oldukça zengin ve gelişmiş bir yerdir. Akıncı birliklerin tüm ihtiyaçları Malkara’dan karşılanmaktaydı.

GELELİM GÜNÜMÜZE

Malkara ilçesi Osmanlı döneminde çok zengin ve gelişmiş bir ilçeyken bu dönemde neden gelişemiyor? 7 mahalle, 4 nahiye ve 38 köyden oluşan Malkara’nın nüfusu o zamanlar 27 bin kişiymiş. Şimdi ise 77 Mahalleden oluşan ilçemizin nüfusu 52 bin kişi. Bu insanları güzel ilçemizden kim kaçırdı? İnsanlarımız ilçemizi neden terk etti? Bu gidişler nüfusumuz 50 bin kişinin altına düşecek ve “belediye değil belde hizmeti” alacağız. Bir an önce bu sorunların çözülmesi gerekiyor.

Sevgili okurlarımız, ilçemiz 2006 yılına kadar altın çağını yaşamıştı. Ama ne olduysa 2006 yılından sonra hep geriye giderek bir adım dahil ileriye gitmemiştir. Bize 27 kilometre uzaklıkta olan Keşan, o dönemlerde hiçbir şeyi yokken Kültür Sarayımıza, havuzumuza ve ilçemizin diğer caddelerine gelerek zaman geçiriyorlardı. Keşan ise şimdi Malkara’dan bir değil 100 gömlek üstün bir hale geldi. Malkara ise geriye saymaya devam etti hatta etmeyede devam ediyor.

YOL MEDENİYETTİR

Malkara ilçemizin şehir merkezimizin yollarının hali içler acısı bir durumda. Hele gene ara sokaklar ve kaldırımları saymıyorum bile. Varın onların halini siz düşünün. Vatandaşlar Malkara Belediyesine şikayetlerini bildiriyorlar. Ama gelen cevap ise adete şok etkisi yaratıyor. O YOL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN sorumluluğu altındadır deniliyor. Arkadaş tamam Büyükşehir’in sorumluluğu altında olabilir, bu ilçe hepimizin. İlk öncelikle hizmeti verecek olan kurum sizsiniz yani MALKARA BELEDİYESİ’dir. Tavşana kaç tazıya tut hesabı yapmayı bırakın artık. Sizin işiniz halka hizmet etmektir.

KAPALI PAZAR YERİ MUAMMASI

Malkara Kapalı Pazar Yeri 2015 yılında karar alınıp 2016 yılında basın aracılığı ile halka tanıtıldı. 2017 yılında ise ihalesi yapılarak çalışmalar başlandı. Yıl 2022 aradan beş yıl geçmesine rağmen Pazar yeri hala atıl vaziyette duruyor. 35 bin metrekare alana kurulması planlanan Pazar yeri bu gidişle hayal olacak. 2018 yılında 20 bin metrekare alana kurulması planlanan Kırklareli Pazar Yeri ise 2019 yılında yani 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açıldı. Bu şekilde giderse Malkara Pazar Yeri’nin açılışını biz göremeyiz ama benim çocuklarım belki görebilir.

MALKARA-HAYRABOLU-ALPULLU KARAYOLU BİLMECESİ

2012 yılında başlanması planlanan ve 2017 yılında bitmesi gereken bu yol hala bir adım bile atılmış değil. Oysaki Malkara harici Pınarhisar, Lüleburgaz, Çorlu ve ülkemizin birçok şehirlerinde karayolları bağlantısı yapılıp hizmete açıldı. Bu yolun yapılmaması için kim veya kimler engelliyor? Malkara halkı bu hizmeti hak etmiyor mu sayın yetkililer? Bu yolun yapılması için gerekli kurum ve merciler bir adım neden atmıyor?

HASTANE VAR DOKTOR YOK?

İlçemizde ilk başta Marmara Bölge Hastanesi yapılması planlandığı söylendi. Meğerse bu taktik ile vatandaşların gazı alındı. Ama sonra ne oldu? Ne oldu dersiniz ilçe hastanemizin yeri değiştirilerek mezarlığa bakan bir hastane oldu. Eski hastanemizde eksik doktorumuz yok ilen “YENİ” hastanemizde ise doktorumuz bile yok. Bu gerçekten içler acısı bir durum. 90 yataklı olarak yapılan hastanemiz sonraları ise ne oldu da 75 yatağa düşürüldü?

BAKALIM PROJEDE NELER VARMIŞ…

“Hastanede 4 adet ameliyathane, 3 adet yoğun bakım servisi, 10 yataklı Diyaliz Merkezi, 3 adet Doğumhane, 2 adet Röntgen odası, 1 adet Tomografi, 13 yataklı acil servis, 44 adet çift kişilik oda, 2 adet suit tek kişilik oda, Kütüphane, Konferans salonu, Çocuk oyun alanı, 2 adet bay ve bayan mescit, 10 adet dinlenme ve bekleme salonu, 5 adet hasta kayıt bolümü, kafeterya, 23 adet poliklinik, geniş özellikli Laboratuar”

Hadi diyelim bunlar var. Ya doktor? Doktorlar nerede… Hastanemize gelen doktorlarımız 1 ay bile kalmadan arkasına dahil bakmadan neden gidiyorlar? Bu konunun üzerinde durdunuz mu? Bu doktorlar neden kaçıyor kendinize öz eleştiri yaptınız mı? Bu sorunun kaynağı nedir diye kendinize sordunuz mu?

Tekirdağ’a verilen doktorlar hep Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçelerine yani nüfusun (oy’un) fazla olduğu yerlere gönderiliyor. Malkara’ya ise stajyer doktorlar geliyor.

Hayırdır Malkara’ya Sağlık Fakültesi geliyor da bizim mi haberimiz yok? 

Şimdi bu yazdıklarım için Malkara’da yaşayan vatandaşlarımız bizi linç edecekler daha önceleri yaptıkları gibi. Bizler hizmet gelmesi için haber yapıyor ve yazıyoruz. Siz ise parti peşinde koşarak bizim yaptığımız haberlerimizin altına, siz nasıl böyle haber yaparsınız siz taraflı gazetecisiniz gibi yakıştırmalar yapıyorlar. Herkes kendine ne yakışırsa onu yaparmış. Biz doğruluktan hiçbir zaman şaşmayacağız. Bence sizlerde doğruyu görün bırakın eğriyi görmeyi…  

YAPMAYIN SAYIN YETKİLİLER YAPMAYIN. AYIPTIR GÜNAHTIR. MALKARA HALKI SİZDEN BOŞ VAATLER DEĞİL, HİZMET BEKLİYOR.

 SİYASET HİZMET ETME YARIŞIDIR DERDİ BİR ZAMAN BÜYÜKLERİMİZ. GÖRÜYORUM Kİ BÜYÜKLERİMİZİ DİNLEYEN YOK…