FERDİ TAYFUR ANISINA!

Önce Temenni ile başlamış olmak adına Geniş kitlelerin sevgisini kazanmış, tüm toplumun gönlüne, ruhuna, damarlarına girmiş ve iliklerine kadar işlemiş olan henüz sağ olan sanatçılara sesleniyorum!

Lütfen daha aramızdayken kendinize meraklı bir halef bulun ve yetiştirin. Sonra bu dünyadan göç ettiğiniz zaman, sevdikleriniz ağır travma geçiriyor. Kendinize, Sesinize, konuşmanıza, davranışınıza, yaptığınız sanata uygun kendiniz gibi olanları yetiştirin, her ne kadar eserleriniz kalsa da göz ve gönül canlılık arıyor, görsellik istiyor. Böylelikle, Halefleriniz Biraz olsun teselli olur hüzünlü yaslı yüreklere.

Ülkemizde tarihin en büyük hayran kitlesine sahip Ferdi Tayfur’un vefat haberi, (Rahmetli...!) (Şaka gibi, rüya gibi, bir gün arabeskin kralına rahmetli demek aklımın ucundan geçmezdi.) yürekleri dağladı, sağlığında şarkıları, konserleri, filmleri; sevenlerini meydanlara sığmayan sevgi seli haline getirmiş, her biri her şarkısında kendinde bir sevgi canı bulmuştu. Bu canlar, zamanla büyümüş ve cana can katan vazgeçilmez gönül besinleri olmuştu. Kimi Şarkıları ile aşık oldu kimi kavuştu, kimi ayrılık acısı çekti kimi hasretle özlemi sineye çekti. Ama nihayetinde sosyolojik olarak bu duygulara yatkın bir toplum olduğumuzdan ve belki de bir daha böylesine bulunmaz bir yetenek olan Ferdi Babanın icra ettiği dahice sanatı, yürekten söylediği şarkıları, Vazgeçilmez bir tutku haline geldi. Bizlerin Delikanlılık ve gençlik dönemlerimizde gönül dünyalarımıza sağanak sağanak akan duygu devinimlerine vesile olan büyük Üstad, aynı şekilde toplumun birçok yüreğine işlemiş ve can olmuştu. Bu hayatta kendi deyimi ile ummadığı muhteşem şeyler yaşamıştı ama iki ukdesi kalmıştı. Birincisi; kanından canından olduğu, ona kol kanat geren, her anında yanında görmek istediği birine "Baba" diyebilmek, (Çok küçük yaşta babası vurularak hayatını kaybetmişti.) ikincisi de tahsil görürken "Öğretmenim" diyebilmekti. (Zorlu hayat koşullarından garibanlıktan okuyamamıştı.) Bu iki hasret içinde yılları derbeder geçen büyük sanatçı, yıllarca yaşadığı zorlukları şarkılarına yansıtmıştı. İzlenme ve dinlenme olarak kırılması zor rekorlara imza atmış sayısız eserler üreterek birçok ödül almıştı. Halkın adamı, sanatçısı ve sesi olmuştu. Milyonların gönlünde taht kurmuş Kral'ın vefatı ile Herkes kendinden Bir parça can kaybetmişti.

Kimi çocukluğunu, kimi gençliğini, kimi aşkını, kimi sevdiğini ve sevincini, kimi hasretini?..

Yeri doldurulamaz yarım asıra damga vurmuş büyük sanatçının bu Dünyaya vedası, ilgili ilgisiz, dinleyen dinlemeyen tüm yürekleri burkmuştu. Hani derler ya sözün bittiği yer, tam da öyle olmuştu. İlk verilen haber anının şoku ile pek idrak edilemeyen yas ve hüzün, gün geçtikçe boğazlarda düğüm, yüreklerde bir taş gibi oldu ve hayatın curcunasında belli etmemeye çalışılsa da onu anımsatan karşıya çıkan ilk hatırada içine akıtılan gözyaşları sel olmuştu. Candan can kopmuştu sanki. Bu kıymet ve değerleri bilmeyenler, yaşamayanlar bu hislerle mücadele halinde olan insanları anlayamasalar da yaslarına saygı duymalılar.

"Her Canlı Ölümü Tadacaktır. " Bu inançta olan ve bunu gayet iyi bilen insanlar olarak; meselenin özü; sevilen birinin, varlık aleminden manevi âleme intikaline kabullenişten başka, herkesin kendinden bir yaşamın parçası olan, kimi

Aşkının, kimi sevgisinin, kiminin çocukluğunun veya gençliğinin, kiminin kalbinde yaşadığı tüm heyecanları gitmiş gibi hissetmesiydi. Bazı şeyleri gerçekten ne kadar anlatsan da hissetmediğin şeyi anlamakta zorluk cekersin ya, işte! bu da öyle bir şeydi. Öyle ki:

"Aşk denilen kelimeyi şarkılarda duyardım,

Sen çıkınca karşıma kendimde seni buldum"

İle başlayan,

"Sevgiler çiçek gibi soldurmayalım

Umudu boşluklara savurmayalım"

İle gelişen

"Seni Benden Alamazlar ya benimsin ya toprağın"

İle son bulan, nice aşk ve sevgilerin öykülerine vesile olan bu şaheser şarkılarla başlayan büyüyen ve mutlu sona kavuşan gönüllerin acısıydı işte bu.

 Basın ve magazinde ailevi denilecek birçok paylaşımlar başlamışken belirtmeden geçmek istemiyorum, bırakın herkes sanatı ile, şarkıları ile, sesi ile ve gönüllere yaşattığı duygularla bilsin hatırlasın Kral’ı.  Eş ve çocukları ile ilgili sorunları veya miraslarının ne olacağını varisleri ve hukuk kendi arasında çözsün.

Bize tüm şarkıların hatıra kaldı.  Yaşadığımız tüm duyguların özellikle aşkımızın en güzel anlarına vesile oldun, biz razıyız Allah ta senden razı olsun mekânın cennet olsun Ferdi Baba!

"Hani en sevdiğini kaybettiğinde için yanar yanar yanar ya” Biz de seni kaybettik ağlarız şimdi. " En sevdiğini kaybettiğindeki hisleri yaşıyorsan meselenin özü tam da budur işte... 

Bu satırları yazarken ekranda geçen acı haberle bir kez daha yıkılıyoruz.  Bizi derinden üzen otel yangınında vefat eden tüm vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyor Kederli ailelerine sabır temennisiyle şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu ülkede artık belli kişi veya grupların kazançları Rantları için ihmal ve suistimallerle bu kadar basit insanların canları tehlikeye atılmamalı.   Artık yeter!