DEMİRHAN MADENCİLİK

Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan; Desteğin Vergi Kesintisi Olmaz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan; Desteğin Vergi Kesintisi Olmaz!
Abone ol
Malkara Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan; Ayçiçek üreticisi 2020 yılında kuraklık ve aşırı hava sıcaklığı nedeniyle erken olgunlaşan ayçiçeğindeki ciddi verim düşüklüğü nedeniyle hayal kırıklığını uğradı. Ayçiçek üreticisine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanması gereken “ACİL ÖNLEM PLANI” çerçevesinde Ayçiçek desteklemesinin 80 Kuruşa çıkartılarak, Trakya Birlikten iyi bir fiyat açıklanmasını istiyoruz” dedi.
YILMAZ MOBİLYA REKLAM

Malkara Medya ve Malkara Haber olarak Malkara Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan’ı Ayçiçek hasadı öncesi sektörün sorunlarını ve beklentilerini dinlemek üzere S. S. 269 Sayılı Malkara Tarım Satış Kooperatifinde ziyaret ettik. Malkara Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan, Ayçiçeği üreticilerin sorunlarını ve beklentilerini şöyle sıraladı.

AYÇİÇEK FİYATI EN AZ 3 BİN 500 TL OLMALI

Trakya Birlik’ten 2020 yılında kuraklık ve aşırı hava sıcaklığı nedeniyle erken olgunlaşan ayçiçeğindeki ciddi verim düşüklüğü nedeniyle hayal kırıklığını uğrayan Ayçiçek üreticimize %40 yağ oranı olan ürününe en az 3 Bin 500 TL fiyat vermesi.

ÜRETİCLERİN ÇALIŞIRKEN BATMAYACAĞI DESTEKLEME VE FİYAT VERİLMELİ

Tarım ve Orman Bakanlığının girişimleri ile uygulanacak “ACİL ÖNLEM PLANI” ile üreticilerin hem fiyat hem de destelemeler ile kuraklık ve aşırı sıcaklardan dolayı etkilenen ürünlerine hak ettiği çalışırken batmayacağı fiyatı vermesi.

AYÇİÇEK DESTEKLEMESİ 80 KURUŞA ÇIKARILMALI

Tarım ve Orman Bakanlığı Ayçiçek desteklemesini 40 Kuruş olarak açıklamıştı. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Tekirdağ ve ilçelerini ziyaretinde Ayçiçek desteklemesinin 50 Kuruşa çıkarıldığını açıklamıştı. Biz Ayçiçek üreticileri bu desteğin “ACİL ÖNLEM PLANI” ile 80 Kuruşa çıkmasını istiyoruz.

DESTEKLEMELER BİR YIL SONRA DEĞİL HARMAN SONUNDA ÜRETİCİLERİN CEBİNE GİRSİN

Ayçiçek harmanı sonunda desteklemelerin tamamını ihtiyacı olan her geçen gün bitme noktasına gelen üreticilerin cebine girmesini talep ediyoruz. Bir yıl sonra değil.

DESTEĞİN VERGİ KESİNTİSİ OLMAZ

Hükümet üreticiye verilen desteklerden vergi kesintisi altında ortalama % 4 kesiyor. Devlet desteğinden vergi kesintisi olmaz. Bu kesintinin destekleme ödemelerinden kaldırılmasını talep ediyoruz.

 

Kaynak:Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Acil Durum Haberleşmesi Hizmetlerinde İş Birliği Protokol İmzalandıÖnceki Haber

Acil Durum Haberleşmesi Hizmetlerinde İş...

Tunca Nehri’nde artan su seviyesi, üreticiyi sevindirdiSonraki Haber

Tunca Nehri’nde artan su seviyesi, üreti...

Haber Yorumları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!