DEMİRHAN MADENCİLİK
2024 - 14-20 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI -1
2024 - 14-20 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI -2

Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Dr. Yücel Ayaz, “Marmara Denizini Fosseptiğe Çevirdiler”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2024 - 14-20 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI -3
Abone ol
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Malkara ilçesinde Balabancık – Çimendere mevkiinde Balık Ölümleri ve Marmara Denizindeki Müsilaj sorununu dile getiren Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Dr. Yücel Ayaz, Marmara Denizini Fosseptiğe Çevirdiler. Çimendere Deresinin Yanında Durmak, Nefes Almak Mümkün Değil, dedi.
2024 - 14-20 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI -4
YILMAZ MOBİLYA REKLAM

Şu an Türkiye ve Trakya resmen Taş Ocağı’na dönmüş durumda diyerek sözlerine başlayan Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Dr. Yücel Ayaz; Gün geçmiyor ki yeni bir çevre katliamı ve felaketi ile yüz yüze gelmeyelim. Ama her gün bu katliamlarda maksimum kâr hırsı ile hareket eden şirketlerin ve doğaya acımayan tutumlarıyla ilerleyen yıllarda çocuklarımızın yüzlerine bakamayacak hale geleceğiz.

BU ÇEVRE KATLİAMINA HEPİMİZİN DUR DEME ZAMANI GELDİ!

Böyle güzel verimli topraklarımızı hep birlikte savunacağız ve arkasında küresel güçler de dahil olsa bu güzelim topraklarımızı kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz.

Saros gibi gerçekten dünya harikası bir limanımız kendi kendini temizleme özelliğine sahip. Gerçekten çok nadir bir yer olan saros körfezi'ni ve orada yargı kararlarına rağmen gerçekten çok büyük bir talan var. Pandemiyi fırsat bilip tarla sahiplerine haber verilmeden iş makinaları tebligat bile yapılmadan herkesin tarlasına girmişler. Doğa harikası yerleri taş ocaklarına, limanlara ve çevremize zarar veren değişik projelere teslim etmeyeceğiz. Ülkemize son derece yararlı projeler de geldiği zaman bunu halkımızla birlikte değerlendirip onlara destek de olabiliriz.

Ergene ile ilgili ben Tabipler Odası Başkanlığı yaptığım dönemde Barolar Birliği ile MAREM Araştırma Merkezi ile araştırmamız var. Marmara Denizi’nin oksijeni bitmek üzere. Burada balıklar yaşayamaz hale gelecek.

MARMARA DENİZİNİ FOSSEPTİĞE ÇEVİRDİLER

Yetkililere seslenerek lütfen bir şeyler yapın. Ama maalesef geldiğimiz son durumu herkes gördü. Marmara Denizi’nde Müsilaj sorunu ile karşı karşıyayız. Bu son derece ciddi bir durumdur. Marmara Denizi ölüm fermanını bu şekilde bize göstermiştir.

Marmara Denizini resmen bir fosseptiğe çevirdiler. Ergene’nin bütün zehirli atıklarını “Derin Deşarj Sistemiyle” Marmaray’a verirsen sonunda olacağı budur. Ergene’nin kirliliğini artık sağır sultan bile duydu. Hepimizin gözü önünde bütün zehirli atıklar o Ergene nehrinden akıyor bir kollektör gibi oldu. Bu bütün çevrede yaşayan insanlarımızın zarar veriyor. Ergene’de nasıl o kokudan duramıyorsak burada da böyle.

ÇİMENDERE DERESİNİN YANINDA DURMAK, NEFES ALMAK MÜMKÜN DEĞİL!

Yetkililere sesleniyoruz. Oturmayın makamlarınız da gelin bir görün. İnsanlar Çimendere deresinde “Nefes” alamıyor. Bir şekilde çevreye duyarlı olmanız şart. Trakya’daki bu ergeni sorunu ve derelerden akan zehirli atıklarla ilgili dilimizde tüy bitti artık. Bunu bir şekilde çözmemiz şart doğayı tekrar geri kazanmamız mümkün değil. Bunu şimdi engelledik engelledik bir daha bunun geri dönüşü yok. Ben sayın valimize de çevre il müdürümüze de buraya gelip bu sorunu görmelerini ve artık bu konuyla ilgili ve çevre konuları ile ilgili bir şeyler yapmalarını bekliyorum.

YER ALTI SULARIMIZ BİTMEK ÜZERE!

Yeraltı Sularımız bitmek tükenmek üzere. Yarın içmeye kullanmaya su bulamayacağız. Su kaynaklarını tükettikten sonra ne yapacağız. Özellikle Trakya’nın bu verimli topraklarını maalesef değerini bilmeden hunharca katlediyoruz. Bunu yapmayalım. Sahip çıkalım. Doğaya verdiğimiz bu zararlar bize ve çocuklarımıza maalesef sağlık sorunları olarak geri dönecek. Kanserle mücadele edeceğiz ve inanın bu çok zor. Şu an kanserin bir tedavisi yok. Ancak yavaşlatılabiliyor. O yüzden çok geç olmadan çevre ile ilgili tüm kuruluşları tüm çevreye duyarlı vatandaşlarımızın bu mücadelemize destek vermeleri için rica ediyorum. Hep birlikte bunu başarabiliriz. Çevremizi ve topraklarımızı kurtarabiliriz, şeklinde konuştu.

Haber: Erdi Kuru / Malkara Haber

Kaynak:Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ, Malkara, Şarköy Kent Konseyi: Balabancık Çayındaki Kirliliğin Kaynakları Tespit Edilsin! Yaptırımlar Uygulansın!Önceki Haber

Tekirdağ, Malkara, Şarköy Kent Konseyi:...

Anne, kızı ve torununun 'mucize' buluşmasıSonraki Haber

Anne, kızı ve torununun 'mucize' buluşma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!