DEMİRHAN MADENCİLİK

Davutoğlu: 6'lı masaya değil iktidar manipülasyonunu yayan çevrelere tepki verdim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Davutoğlu: 6'lı masaya değil iktidar manipülasyonunu yayan çevrelere tepki verdim
Abone ol
GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masadan çekilebileceğine ilişkin sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Bu tepkiyi 6'lı masa liderlerine değil, iktidarın yaptığı manipülasyonu yayan çevrelere verdim" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Tekirdağ'da seçim çalışmalarına katılıp, ziyaretlerde bulundu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın mensupları ile bir araya gelen Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 6'lı masayla ilgili daha önce oy oranlarına göre bakanlıkların dağıtıldığı iddialarının sorulması üzerine Davutoğlu, "6 lider, daha önce de vurguladım, etkin olarak yönetimde sorumluluk paylaşacaklar sadece yetki değil; Cumhurbaşkanı'na katkıda bulunacaklar, destek verecekler. Omuz omuza yürüyeceğiz ve hiçbir siyasi lider şahsi ya da parti hesabını ülke hesabını önüne koymayacak. 'Önce Türkiye sonra Türkiye sonra yine Türkiye' diyerek omuz omuza çalışacağız. Vesayete asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Davutoğlu, 6'lı masadan çekilebileceğine ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, yanlış anlaşıldığını belirterek "Bu tepkiyi 6'lı masa liderlerine değil, iktidarın yaptığı manipülasyonu yayan çevrelere verdim. İktidarın manipülasyonlarının devamı maliyetinde. Bunlar da sanki birileri, iki parti bir araya gelse zaten iktidar değişimi olacakmış gibi bir zanna sahipler. Türkiye'de 6'lı masa her kesimi temsil eden, bir toplumsal barış projesidir. Bu barış projesine zarar veren herkes Türkiye’nin geleceğine zarar verir. Kastettiğim o çevreler. Yani oy oranları, daha seçime girmemişsiniz. Biz Gelecek Partisi olarak oy oranları üzerinde yorumlar yapılıp 6'lı masada bir sıkıntı varmış itibarı vermek isteyenlerin, isteyenlere karşı söylediğim bir ifadedir. 'Çekilelim' derken asla liderlere demedim. Biz orada hep beraber omuz omuza verdik ama bu oturdukları yerden 6'lı masayı yönlendirmeye çalışan iktidar sahiplerinin manipülasyonlarına genel çevrelere verdiğim bir cevaptır" dedi. 

Davutoğlu, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

FirmaxTrakya

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üst geçidin ayağına çarpan otomobildeki çift, öldüÖnceki Haber

Üst geçidin ayağına çarpan otomobildeki...

Kaybolan zihinsel engelli kadın, elindeki ‘Sevgi İzi’ dövmesinden bulunduSonraki Haber

Kaybolan zihinsel engelli kadın, elindek...

Yorum Yazın

Yavuz Ağıralioğlu: Etrafımızda bir ateş çemberi var
Zelenskiy: Rusya bir haftada yaklaşık 1750 İHA, 1530 güdümlü bomba ve 39 füze ile saldırdı
Malezya'nın 12 yıldır kayıp olan uçağını arama çalışmaları sonuç vermedi
Kadınlar Günü'nde eşi tarafından öldürüldü
İran: Yakıt depolarına saldırı sivillere karşı kimyasal bir savaştır
Dolandırdığı kişiden aldığı yüklü miktarda altınla kaçarken yakalandı
Edirne’de kadın polisler, şehit meslektaşlarını 8 Mart nedeniyle kabri başında andı
MSB: 'Karadeniz Eğitim Uçuşu' başarıyla gerçekleştirildi
Papa 14’üncü Leo'dan Orta Doğu çağrısı
Netanyahu: İran'ı bölmek gibi bir amacımız yok

Başka haber bulunmuyor!