DEMİRHAN MADENCİLİK

ÇİFTÇİLERİMİZ MAĞDUR EDİLMESİN!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİLERİMİZ MAĞDUR EDİLMESİN!
GEDİZ COŞKUN 2024 SEÇİM
Abone ol
S.S. Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Trakya Bölgesi’nin önde gelen Basın Kuruluşlarından Devrim Gazetesine, çiftçilerin sorunlarını iletmek ve mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
AHMET AKÇAY

Demirkıran, “ Öncelikle (Hayvancılık dahil) yaşanan olumsuz gelişmeler sıkıntılarımızı bir kat daha arttırmıştır. Sektörün içinde aylık Süt parası ödemeleri ve kesimler ile piyasadaki belirsizlik üreticilerimizi fevkalade üzmektedir.

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) açıklamış olduğu Çiğ Süt Fiyatlarının bir değerinin kalmadığı gün yüzüne çıkmıştır. Her şeye rağmen, çiftçiler ve üreticiler olarak bu ürünümüzü üretmekte ısrarlıyız. Dışarıdan her ne kadar dayatmalar olursa olsun üretmeye devam edeceğiz.

Öte yandan, biz çiftçilerin ekim sezonu başlamak üzere olduğu için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan hayvancılığın olmazsa olmazı olan Kaba Yem ihtiyacımızı düzenli olarak karşılamasını bekliyoruz. Bakanlığımız bu konuda acil olarak gerekli önlemleri almak zorundadır, dedi.

DAHA FAZLA SOYA ÜRETMELİYİZ

Türkiye’de Soya en çok hayvan yemi olarak tüketilmesine rağmen, ülke olarak yılda sadece 150 bin ton soya üretmekteyiz. Bununla da ancak ithalatın % 6 ‘sı karşılanmaktadır. Yani her yıl yurt dışından 2 Milyon Ton Soya almaktayız. Bunun için de dışarıya 4 Milyar Dolar para ödüyoruz.

Medeniyetlerin beşiği olan ülkemizde, ihtiyacımız olan ve besin değeri oldukça yüksek Soya’yı üretmek istiyoruz. Bu anlamda, çiftçilerimiz devletimiz tarafından özendirilmeli ve desteklenmelidir.

DOLAR ZENGİNİ DEĞİLİZ

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti olarak Dolar Zengini olmadığımızın altını çizen, Tekirdağ Tarım - Koop Başkanı Demirkıran, “ Son beş yılda Canlı Hayvana ödediğimiz para 4,2 Milyar dolardır.

Türkiye Tarım Sektörü üreticileri olarak bu bedelleri dış ülkelere değil, kendi üreticilerimize kazandırmalıyız. Yani ihtiyacımız olan ürünleri kendimiz üretmeliyiz.

SÜT ÜRETİCİLERİ DESTEKLENMELİDİR

Öte yandan, bu günlerde en çok konuşulan gündemdeki SÜT Fiyatları ne olursa olsun, üreticilerimizin maliyet girdilerini teşviklerle karşılamalıyız. Ki üreticilerimiz rahata kavuşabilsinler.

Süt Üreticisi artan maliyetler nedeniyle çok zor durumdadır. Bir süt üreticisinin para kazanabilmesi için 1 Litre Süt ile 1,3 Kg Yem alabilmelidir. Yani Süt ve Yem paritesi 1 Litre Süt = 1,3 Kg yem olmalıdır.

Bizler üreticiler olarak Tarım ve Hayvancılık sektöründe bu taleplerimizin değerlendirileceğine inanıyoruz, dedi.

TRAKYA CEZALANDIRILMASIN!

“DAMIZLIK DÜVE ÇİFTLİKLERİ ACİLEN KURULMALIDIR”

Konuşmasında, Hastalıktan Ari Trakya Bölgesi olarak, “ DamızlıkDüve Üretim Çiftlikleri Projesi” nin acilen hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapan Tekirdağ Tarım Koop. Birlik Başkanı Ramazan Demirkıran, kurulacak olan çiftliğin bölgemizde Tarım ve Hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Deneyimli Başkan Demirkıran, Damızlık Düve Üretim ÇiftliğiProjesi’nin hayata geçirilmesi için bölgemizde her türlü olanak mevcuttur. Kurulacak olan çiftlikte hem DAMIZLIK DÜVE yetiştirilecek hem de Süt üretilecektir.

Bölgemiz yatırımlar konusunda göz ardı edilmesin…

TRAKYA CEZALANDIRILMASIN! şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Karahan'dan Mahalle ZiyaretleriÖnceki Haber

Kaymakam Karahan'dan Mahalle Ziyaretleri

Elektrik ve doğalgaza zamSonraki Haber

Elektrik ve doğalgaza zam

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!