Yerli mobil dijital röntgen cihazı, Ankara'da hizmete sunuldu
GündemASELSAN tarafından geliştirilen ve yüksek çözünürlüklü dijital görüntüleme ile saniyeler içinde raporlama imkanı sunan mobil dijital röntgen cihazı, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmete sunuldu.
ASELSAN tarafından geliştirilen HealthView ADR-M100 Mobil Dijital Röntgen Cihazı, kamu hastanelerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi. Röntgen cihazı, ilk olarak Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vatandaşların hizmetine sunuldu. Yüksek çözünürlüklü dijital görüntüleme ve saniyeler içinde raporlama imkanı sunan cihazın, yoğun bakım, acil servis ve yatak başı görüntülemeye ihtiyaç duyan hastalar için hafif ve ergonomik tasarım, motorize sürüş kabiliyeti ve yüksek manevra yeteneği ile hastane içinde hızlı, güvenli ve kesintisiz bir kullanım imkanı sağlayacağı belirtildi.
'VATANDAŞIMIZ DAHA AZ RADYASYON ALACAK'
Cihazın teslim töreninde konuşan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Hakan Usta, "Tamamen dijital bir cihaz ve vatandaşın, hastamızın daha az radyasyon almasını sağlayan tüm teknolojik donanımlara sahip bir cihaz olarak hizmete bugün itibarıyla sunulmuş oldu. Bugünden itibaren dağıtımları başladı. İlk teslimatı burada yapmış olduk ve kullanıma sunmuş olduk. ASELSAN, bu yıl için 30 tane cihaz üretebildi ama bir dahaki yıl itibarıyla bu sayı 120-130 şeklinde devam edecek. Şimdilik hesaplamamız 330 civarında cihaz alımı yapmak. Bu cihazları ASELSAN üreterek bizim hizmetimize sunmuş olacak. Biz de illerimizin, hastanelerimizin ihtiyaçlarına göre dağıtımlarını yapmış olacağız. Bu ilk 30 cihaz, bu yıl bu hafta içerisinde bütün planlı hastanelerimize gitmiş olacak. Özellikle dijital olması ve radyasyonun az olması, yapay zeka destekli olması bizim için çok önemli. Kullanıcıya tıbbi ve teknik konularda destek veren uygulamaları da barındırıyor. Vatandaşımız hem daha az radyasyon alacak hem de hizmet daha hızlı verilecek" dedi.
İlginizi Çekebilir
Malkara’dan ABD’ye Uzanan Başarı Hikâyesi: Zehra Nural Gökyüzünde Kendi Yolunu Çiziyor
Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Sağlamtaş’ta başlayan bir hayal, Amerika Birleşik Devletleri’nin gökyüzünde gerçeğe dönüşüyor. 24 yaşındaki Zehra Nural, pilot olma hayalini gerçekleştirmek için tek başına gittiği ABD’de önemli bir başarıya imza attı.
Ata şiddet uygulandığı iddiası; 2 şüpheli gözaltında
Edirne'nin Keşan ilçesinde yük taşımacılığında kullanılan ata şiddet uyguladıkları öne sürülen G.K. ve A.D., polis tarafından gözaltına alındı.
Motosiklet yayaya çarptı; 1’i ağır, 2 yaralı
Edirne'nin Keşan ilçesinde motosikletin yolun karşısına geçmek isteyen yayaya çarptığı kazada 1’i ağır, 2 kişi yaralandı.
Vakıflardan okul kütüphanelerine kitap desteği
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 1001 Hayır Hizmeti Projesi kapsamında Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce okul kütüphanelerine kitap hediye edildi.
Lavanta tarlasında yangın
Edirne'nin Keşan ilçesinde lavanta tarlasında çıkan yangında, yaklaşık 12 dönüm alan zarar gördü.
Edirne Gastronomi Festivali'nde 150 metre uzunluğunda peynir sofrası kuruldu
Edirne'de bu yıl 'Edirne Beyaz Peyniri' temasıyla düzenlenen Topraktan Sofraya 3'üncü Edirne Gastronomi Festivali'nde, 150 metre uzunluğunda peynir sofrası kuruldu.