© Malkara Haber © 2023

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden arama ve kurtarma tatbikatı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, olası afetlere karşı hazırlık çalışmaları kapsamında arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, şehri afetlere karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla eğitim ve tatbikat çalışmalarına hız verdi. Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Süleymanpaşa ilçesinde bulunan eski Tekel Şarap Fabrikası sahasında geniş kapsamlı arama ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Arama Kurtarma (TBAK) gönüllüleri ve itfaiye ekiplerinin katıldığı tatbikatta, gerçekçi bir afet senaryosu üzerinde çalışıldı. Uygulama kapsamında; enkaz altından yaralı tahliyesi, beton kırma çalışmaları (yatay ve dikey kırım) ve yüksekten iple iniş teknikleri gerçekleştirildi. Tatbikatta, gönüllü ekiplerin afet anındaki pratik kabiliyetlerinin artırılması ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi hedeflendi.

'VATANDAŞIMIZ İÇİN ORGANİZE OLMAK ZORUNDAYIZ'

Tatbikat alanını ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, ekiplerle bir araya gelerek süreç hakkında bilgi aldı. Sahada görev yapan personele ve gönüllülere teşekkür eden Yüceer, "Her türlü olası afete karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Büyükşehir belediyemiz, TESKİ ve tüm iştiraklerimizle birlikte çok daha donanımlı bir yapıya kavuşmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın bizden beklentisi yüksek. Bu bilinçle ayakta kalacak, güçlü ve organize bir yapıyla krizleri en doğru şekilde yöneteceğiz. Hedefimiz, ihtiyaç duydukları her an hemşehrilerimizin yanında olabilmektir" dedi.

Öte yandan, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanlığı koordinasyonunda 2026 yılı içerisinde gönüllü arama kurtarma ekiplerinin sayısının artırılmasının hedeflendiği, bu kapsamda başvuru ve eğitim süreçlerine yönelik çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Arama kurtarma alanındaki eğitim ve tatbikatların ise düzenli periyotlarla devam edeceği kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

Trakya'da nisan ayında 309 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nden toplam 350 milyon 410 bin dolarlık ihracat, 288 milyon 133 bin dolarlık ithalat gerçekleştirildiğini açıkladı.

Edirne'de polisin 'dur' ihtarından kaçan şüpheli uyuşturucu ile yakalandı

Edirne'de polisin 'dur' ihtarından kaçan ve takip sonucu yakalanan B.H.'nin üzerinde uyuşturucu, evinin bahçesinde ekili Hint keneviri ele geçirildi.

Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı: CHP'nin Genel Başkanı neredeyse genel merkez orasıdır

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36'ncı Hukuk Dairesi'nin CHP Genel Başkanlığı görevine dönmesine karar verdiği Kemal Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanı Atakan Sönmez, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı neredeyse genel merkez orasıdır. Ancak tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine Sayın Kılıçdaroğlu gidecektir" dedi.

Bakan Çiftçi: Bayramda 334 bin 17 kolluk personeli görev yapacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Bayram tedbirleri kapsamında 334 bin 17 kolluk personeli görevlendirildi. Personelin 66 bin 481'i trafik tedbirleri kapsamında görevlendirilmiştir. Bayram boyunca ülke genelinde 1238 personel gizli yolcu olarak otobüs denetimde bulunacak" dedi. Çiftçi, 1581 mobil radar ile denetim yapılacağını, tuzak radar uygulamasının olmayacağını belirtti.

Muharrem İnce: Herkesi sakin olmaya davet ediyorum

CHP üyesi Muharrem İnce, CHP kurultay davasında 'mutlak butlan' kararına ilişkin, "Eğer sakin kalmaz, itidalli davranmaz ve kavgaya tutuşursak, emin olun ki sadece tek adam rejimine hizmet etmiş oluruz. Herkesi sakin olmaya davet ediyorum" dedi.

CHP'li Emir: YSK'ya başvurumuzu yaptık

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Milyonlarla birlikte direnişe devam ediyoruz. YSK'ya başvurumuzu yaptık; çünkü bize bu mazbataları veren YSK'dır" dedi.

TÜM HABERLER