Keşan Kaymakamı Mercan, okullarda alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirdi
GündemEdirne'nin Keşan ilçe Kaymakamı Aziz Mercan, kentteki tüm okullarda güvenlik önlemlerinin titizlikle alındığını bildirdi.
Keşan Kaymakamı Aziz Mercan, Şalıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullara yönelik gerçekleştirilen saldırılan herkesi derinden üzdüğünü belirterek, “Yüreğimizde büyük bir hassasiyet oluşturmuştur. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve evlatlarımızın güvenli bir eğitim ortamında bulunabilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Keşan’da eğitim-öğretim faaliyetlerinin huzur ve güven içerisinde sürdürülebilmesi amacıyla, ilgili tüm kurumlarımızın işbirliğiyle bir dizi tedbir alınmıştır” dedi.
Kaymakam Mercan, alınan tedbirler hakkında bilgilendirerek, “Bu kapsamda, öğrencilerimiz okullarına yalnızca okul kıyafetleri ile kabul edilecektir. İlçemizdeki tüm okullarda kolluk kuvvetleri görevlendirilecektir. Okul sınırları içerisine, öğrenci ve görevli personel dışında hiçbir kişinin izinsiz girişine müsaade edilmeyecektir. Okulu ziyaret etmek isteyen velilerimiz, online randevu sistemi üzerinden randevu alarak ve girişte kimlik ibraz ederek okula kabul edilecektir. Okullara giriş-çıkışlar tek kapı üzerinden sağlanacaktır. Ders başlangıç saatinden sonra okula gelen öğrencilerimiz, ancak veli izin belgesi ile okula alınacaktır. Eğitim saatleri içerisinde okuldan ayrılmak isteyen öğrencilerimiz yalnızca velilerine teslim edilecektir. Okuldan izinsiz ayrılma durumlarında ilgili disiplin işlemleri, mevzuat çerçevesinde titizlikle uygulanacaktır” diye konuştu.
Mercan, velilere yönelik yaptığı açıklamada ise “Sevgili velilerimiz, değerli öğrencilerimiz; bu tedbirlerin amacı asla kısıtlamak değil, aksine çocuklarımızın güvenliğini en üst düzeyde sağlamaktır. Hepinizin anlayışı ve desteğiyle bu süreci en sağlıklı şekilde yürüteceğimize inanıyorum. Unutmayalım ki, güvenli bir eğitim ortamı, güçlü bir geleceğin temelidir. Evlatlarımızın huzuru için atılan bu adımlara göstereceğiniz hassasiyet için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Trump: İlerleme sağlanması halinde İranlı üst düzey liderlerle görüşmeye hazırım
ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile İran arasında Pakistan'da gerçekleştirilecek müzakerelerde bir ilerleme kaydedilmesi halinde, İranlı üst düzey liderlerle görüşmeye hazır olduğunu belirtti.
NATO Genel Sekreteri Rutte, yarın Türkiye'ye gelecek
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, 21-22 Nisan tarihlerinde başkent Ankara'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Tekirdağ sahilinde alg patlaması nedeniyle deniz turuncu renge büründü
Marmara Denizi’nin Tekirdağ sahili kıyılarında alg patlaması meydana geldi, bazı kesimlerde deniz turuncu renge büründü.
Park halindeki otomobil yandı
Edirne'nin Keşan ilçesinde çıkan park halindeki otomobilde yangın çıktı. Araç, kullanılamaz hale geldi.
Edirne’de veliler ‘okul güvenliği’ konusunda bilgilendirildi
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde velilere yönelik ‘okul güvenliği’ konusunda eğitim verildi.
Çanakkale Savaşları sırasında yaralıların tedavisi için birçok okul hastaneye çevrilmiş
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) Dr. İsmail Sabah, Çanakkale Kara Savaşları sırasında yaralıların tedavisi için İstanbul'daki birçok okulun hastaneye çevrildiğini araştırmalar sonucunda belgelediklerini belirtip, "1915 yılında sadece cephedeki asker değil, maarif ordusunun da yani eğitim ordusunun da bu seferin kazanılmasında önemli bir rol oynadığını söyleyebiliriz" dedi.