© Malkara Haber © 2023

AK Parti’den Malkara Belediyesi’ne Sert Eleştiriler: “İki Yılda Somut Bir Proje Yok”

AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gediz Coşkun, parti binasında gazetecilerle bir araya gelerek Malkara Belediyesi’ne yönelik kapsamlı eleştirilerde bulundu. Düzenlenen basın toplantısında, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana geçen yaklaşık iki yıllık süreçte belediyenin verdiği vaatleri yerine getiremediği ileri sürüldü.

Yapılan açıklamada, eleştirilerin yıkıcı değil, Malkara’nın gelişimine katkı sunma amacı taşıdığı vurgulandı. İlçenin her geçen gün güç kaybettiği belirtilirken, yerel hizmetlerdeki yetersizliklerin vatandaşların yaşam memnuniyetini olumsuz etkilediği ifade edildi.

Eski Mezbahane Alanı ve Yeni Mahalle Eleştirisi

Başkan Coşkun, eski mezbahane alanının bugün adeta döküm sahası gibi kullanıldığını ve bu görüntünün Malkara’ya yakışmadığını dile getirdi. Seçim döneminde bu alanda sosyal tesisler, spor alanları ve rekreasyon alanları yapılacağı yönünde vaatler verildiği hatırlatılırken, gelinen noktada somut bir projenin bulunmadığı kaydedildi.

Yeni Mahalle’de yer alan eski kademe binalarıyla ilgili de benzer eleştiriler yöneltildi. Bu alanın düğün salonu ve sosyal tesis olarak düzenleneceği sözlerinin tutulmadığı belirtilerek, mahallede ciddi bir salon ihtiyacının sürdüğü ifade edildi.

Pazar Yeri, Kent Meydanı ve Otopark Sorunu

Açıklamada, eski pazar yerinin altyapısının yetersiz olduğu, yağmur ve çamur sorunlarının devam ettiği belirtildi. Yeni pazar alanının ise tamamlanamayan bir proje olarak ilçe merkezinde kötü bir görüntü oluşturduğu savunuldu. İlçe Başkanı Gediz Coşkun, bu alanın mevcut haliyle “Malkara’nın bağrına saplanmış bir hançer” olduğunu dile getirdi.

Eski otogar alanı için planlanan Kent Meydanı Projesi’ne de değinilen açıklamada, yalnızca taş döşenerek bir meydan oluşturulamayacağı; ticari alanlar, otopark ve sosyal yaşamı destekleyecek unsurların projeye dahil edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca Malkara’nın uzun yıllardır ciddi bir otopark sorunu yaşadığı, bu konuda kalıcı bir çözüm üretilmediği ifade edildi.

Bütçe Eleştirisi: “Yatırım Değil, İdare Etme Bütçesi”

Basın toplantısında Malkara Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi de ele alındı. Yaklaşık 800 milyon liralık bütçenin büyük bölümünün personel giderleri ve faiz ödemelerine ayrıldığı belirtilirken; fen işleri, park ve bahçeler ile afet işleri gibi alanlara ayrılan payların yetersiz olduğu savunuldu. Bütçenin yaklaşık yüzde 15’inin taşınmaz satışlarına dayandırılmasının dikkat çekici olduğu ifade edilerek, “Bu anlayışla Malkara’ya yatırım değil, günü kurtarma politikası uygulanıyor” değerlendirmesi yapıldı.

“Takipçisi Olacağız”

AK Parti Malkara İlçe Teşkilatı olarak, belediyenin verdiği sözlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, Malkara için yapılacak her olumlu çalışmaya destek vermeye hazır olunduğu da vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

Kontrolden çıkan otomobil başka araca çarpıp su kanalına savruldu; 1 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin, seyir halindeki başka bir araca çarpıp su kanalına savrulduğu kazada, 1 kişi yaralandı.

Helikopter destekli uyuşturucu operasyonu; 16 tutuklama

Tekirdağ'da polisin helikopter destekli operasyonunda uyuşturucu ele geçirildi, gözaltına alınan 16 şüpheli ise tutuklandı.

Park halindeki beton pompa aracı yandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, park halindeki beton pompa aracı alev alıp yanarak, kullanılamaz hale geldi.

Kırklareli'de uyuşturucu operasyonunda 5 tutuklama

Kırklareli il merkezi ve Lüleburgaz ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda uyuşturucu maddeler ele geçirildi, yakalanan 5 şüpheli tutuklandı.

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız, Edirne Sarayı’nda 2023 yılından bu yana devam eden ihya ve restorasyon çalışmalarının yarısını tamamladıklarını belirterek, “2027’nin sonunda inşallah burası güzel bir açılışla Edirne, Türkiye ve uluslararası kamuoyunun hizmetine sunulacak. Ümit ediyorum ki bir bütün olarak saraydan başlayacak bu dalgalanma Edirne özelinde ülkemizin medeniyeti ihya çalışmalarına büyük bir katkı sunacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Edirne’de Ulus Pazarı’nın kapatıldığını gören Bulgar turistler, kapısından döndü

Edirne Belediyesi, borçlarına karşılık SGK’ya devretmeye hazırlandığı, Bulgar ve Yunan müşterilerin uğrak noktası Ulus Pazarı için kapatma kararı aldı. Kararının ardından, durumdan habersiz alışveriş için gelen yerli ve yabancı müşteriler, pazarın kapısından döndü.

TÜM HABERLER