Trakya Bölgesi Çalıştayı Malkara’da Yapılacak!
GündemTekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara ilçesinde organize edilecek olan “Trakya Bölgesi Sivil Kırsal Kalkınma Platformu Çalıştayı” düzenlenecek.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; İlçeye bağlı Elmalı Mahallesinde 4 Ekim Cuma günü saat 9:30 başlayacak olan çalıştay 17.00’da sona erecektir. Çalıştaya Türkiye Kalkınma Vakfı Koordinasyonunda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli bölgelerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacaktır, denildi.
Türkiye Kalkınma Vakfı ortaklığında 4 Ekim Cuma günü Malkara ilçesi Elmalı Mahallesinde düzenlenecek olan organizasyonda; Trakya Bölgesi Çalıştayı'nda, tarımın önündeki engeller, sorunlarının çözümüne yönelik öneriler, bölge içerisindeki iyi uygulamaların bölge genelinde yaygınlaştırılması ile bölgede tarımsal kalkınma sürecinin hızlandırılması gibi konularda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulacak. Çalıştayda ayrıca, kırsal kalkınma platformunun kuruluşuna yönelik tartışmalar yürütülecek ve bu platformun vizyonu, misyonu, ana faaliyetleri, yapısı ile çalışma yöntemleri belirlenecek.
Çalıştray Programı;
GÜNDEM
Kayıt: 09:30-10.00
- Açılış Konuşmaları: 10:30
- Açılış Konuşması: Hacı ASLAN (Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı
- Açılış Konuşması: Kadir ALBAYRAK (Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı)
- Tanışma
- Sunum: İbrahim TUĞRUL (TKV). Örnek Model: Sivil Kırsal Kalkınma Platformu
- Soru-Cevap
Ara: 12.00-12:00
- Forum: Trakya Kırsal Kalkınma Platformu Modeli
- Platforma kimler üye olabilmeli
- Platform tüzel kişiliğe sahip olmalı mı, esnek bir yapı mı olmalı
Öğle Yemeği 13:00-14:00
Forum: Trakya Kırsal Kalkınma Platformu Modeli
- Platformun Amacı Ne Olacak
- Platformun Ana Faaliyet Alanları Neler Olmalı
- Platform Belediyeler ve Diğer Paydaşlar İle Nasıl Bir İşbirliği Yapacak
Ara: 15.00-15:15
Forum: Trakya Kırsal Kalkınma Platformu Modeli
- TBB’den nasıl bir rol beklenmektedir
- Örgütlenmeyi tamamlamak için, bugün geçici bir yürütme kurulu oluşturabilir miyiz?
- Platformun kısa, orta ve uzun vadeli yol haritası ne olmalı
İlginizi Çekebilir
Alevler binanın garajını sardı, kardeşini kucağına alıp dışarı kaçtı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde otluk alanda çıkan yangın bir binanın garajına sıçradı. Binada oturanlar evi tahliye ederken, bir genç kız kardeşini kucağına alıp dışarı çıkarak uzaklaştı.
Tekirdağ'da aranan 74 şüpheli yakalandı, 19'u tutuklandı
Tekirdağ'da polisin aranması bulunan şüphelilere yönelik çalışmasında yakalanan 74 kişiden 19'u tutuklandı.
Edirne'de 10 köyü birbirine bağlayan yol asfaltlandı
Edirne Valiliği, 10 köyü İpsala ve Keşan ilçe merkezlerine bağlayan grup yolundaki sıcak asfalt çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
Seyir halinde alev alan otomobil, yandı
Edirne'nin Keşan ilçesinde seyir halindeyken motor kısmından alev alan otomobil, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Seyir halinde alev alan otomobil, yandı
Edirne'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin takla atması üzerine F.K. yaralandı. F.K.'nın kaza anında kopan parmağı, polis, sağlık ekipleri ve vatandaşlar tarafından dakikalarca arandı.
Belediye başkanından vatandaşlara ‘bozayı’ uyarısı
Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Subaşı Beldesi Belediye Başkanı Göksel Tüfekçi, sanal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda bir tarlada bozayı görüldüğünü belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.